Откривен још један мистериозни монолит

Танјуг
Откривен још један мистериозни монолит

ДЕНВЕР - Још један мистериозни монолит откривен је у Сједињеним Државама, овога пута у америчкој држави Колорадо, након таквог открића у Лас Вегасу у држави Невади, објавио је Њујорк пост.

Локални становници су рекли да су видјели мистериозни монолит у Белвију, око 120 километара северно од главног града Колорада, Денвера.

Монолит се налази на имању у власништву Лори Грејвс која је власница кафеа у близини споменика.

Монолит у Колораду је најновији у низу структура које су се мистериозно појавиле широм света.

Структуре, које изгледају као да су из филма "2001: Одисеја у свемиру" Стенлија Кјубрика, довеле у до теорија завера на друштвеним мрежама да је реч о ванземаљским бићима.

Полицијска управа Лас Вегаса саопштила је раније овога месеца да је још једнан рефлектујући монолит откривен у пустињи у близини Гас Пика. Локалне власти су уклониле монолит неколико дана касније, а није утврђено како је тамо доспео.

Нема потврђених веза између монолита у Колораду и у близини Лас Вегаса.

У марту је откривен монолит на удаљеном брду у Велсу. Откривено је да су две сличне структуре пронађене у Јути и Калифорнији 2020. године дела уметничке групе са седиштем у Новом Мексику под називом "Најпознатији уметник" која је признала да је поставила монолит док су се шириле гласине о ванземаљцима.

Још један монолит појавио се у Турској 2021. године, а поставила га је влада уочи објаве турског свемирског програма. Монолити су такође откривени у Румунији и Украјини крајем 2020. године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана