Острво Бали тражи забрану туризма на 100 година

Срна
Foto: Илустрација

БАНГКОК- Гувернер индонежанског острва Бали Вајан Костер рекао је да планира да предложи забрану масовног туризма на 100 година и уведе квоте за стране посјетиоце у том периоду због бројних случајева непоштовања локалних прописа.

- Одсуство масовног туризма и систем туристичких квота наша су будућност у наредних 100 година - рекао је Костер, а преноси агенција Антара.

Гувернер планира да на семинару "Правац будућег развоја Балија: 100 година нове ере", коме ће присуствовати и бивши предсједник Индонезије Мегавати Сукарнопутри, представи план за суочавање са непристојним страним туристима. Семинару ће присуствовати и низ актуелних министара и других званичника, наводи агенција.

Костер наводно вјерује да ће, ако страни туристи наставе да пристижу на Бали, још више њих покренути илегалне послове на острву или ће се запослити на црно. Циљ приједлога гувернера је да се спријечи да сви "неквалитетни" туристи дођу на Бали.

- Ако наставимо да се понашамо као сада, ускоро ћемо имати само јефтине туристе који једу само инстант пиринач, возе лаке моторе и на крају чине прекршаје - рекао је Костер.

Гувернер Балија сматра да је неопходно пронаћи свеобухватно решење за проблем туриста који не поштују локалну традицију, културу и света мјеста, пренијела је Антара.

Према гувернеровом плану, странци који желе да посјете Бали мораће да поднесу захтјев за путну дозволу годину дана унапријед.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана