Опет најбољи на свијету - ресторан у Копенхагену, у чему је тајна

ГС
Foto: Gerarium

Ресторан „Геранијум“ у Копенхагену у Данској проглашен је другу годину за редом за најбољи ресторан на свијету.

Награда се додјељује већ 20 година, а интересантно је да ову престижну награду није освојио ни један ресторан ван Европе или Сјеверне Америке.

Најбољи ресторан „Геранијум" служи сезонски „сканди" мени који  у својој понуди не садржи месо. Налази се на осмом спрату националног фудбалског стадиона Данске. Ресторан је отворен само четири дана у недјељи по идеји главног кувара Рамус Кофеда и сувласника Сорен Ледет, а циљ је да се одржи равнотежа између посла и живота.

Ресторан „Геранијум" у Копенхагену проглашен је најбољим на планети на свјетској додјели 50 најбољих ресторана. 

Званична церемонија додјеле награде одржана је на раскошној церемонији у лондонском Old Billingsgate , викторијанској згради која је некада била највећа рибља пијаца на свијету.

Ресторанима је дозвољено да преузму главну награду само једном,а онда улазе у посебан програм „Најбољи од најбољих".

Чланови те елитне групе су и ресторан из Копенхагена „Нома", као и њујоршки „Eleven Madison Park", „The Fat Duck", у близини Лондона, „Osteria Francescana" у Модени у Италији, затим „Mirazur" у Ментону у Француској и многи други ресторани широм свијета.

Награда за најбољи ресторан свијета додељује се већ 20 година, а интересантно је да ову престижну награду није освојио ни један ресторан ван Европе или Сјеверне Америке. Већина побједника је из Шпаније, Италије, Француске, Данске САД, Велике Британије, преноси РТС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана