„Он није такав“: Оливер Стоун разоткрио лажи о Путину

ГС
„Он није такав“: Оливер Стоун разоткрио лажи о Путину

Амерички режисер Оливер Стоун оптужио је америчку пропаганду за искривљавање утиска о руском предсjеднику Владимиру Путину.

- Он (Владимир Путин) није онакво чудовиште каквим га приказује америчка пропагандна машина и то је несрећна трагедија - рекао је режисер за подкаст „Стеј фри“ британског водитеља Расела Бренда.

Стоун је напоменуо да је током снимања документарног филма о Владимиру Путину 2017. године, предсједнику Русије постављао директна и искрена питања. Међутим, према Стоуновим ријечима, није примијетио код руског лидера никакву „ратоборност“, преноси Спутњик.

Режисер је посебну пажњу обратио на чињеницу да је Путин називао политичаре из САД „америчким партнерима“ и да је увијек био наклоњен конструктивној сарадњи.

- Русија и Кина, које су сада наши главни непријатељи, још до прије неколико година биле су наши потенцијални савезници и пријатељи, али смо пропустили ту могућност - нагласио је Стоун.

Стоун је раније снимио документарни филм о предсједнику Русије на основу дугог разговора са њим.

Он је, заједно са украјинским редитељем Игором Лопатенком, 2016. године продуцирао филм о догађајима у Украјини из 2014. године под називом „Украјина у пламену“. Неколико година касније, двојица редитеља су снимила документарац „Откривајући Украјину“ у којем је приказан интервју са руским предсједником.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана