Оксфорд побиједио Кембриџ, скандал због псовања у женској трци

ГС
Foto: Агенције

ЛОНДОН- Тим Оксфорда славио је против Кембриџа први пут од 2017. године у чувеној веслачкој трци осмераца на лондонској Темзи.

"Тамно-плаво" су у 167. издању трке остварили вријеме 16 минута и 47 секунди. Оксфорд је побиједио за двије и по дужине у трећој најбржој трци у историји. Оксфорд сада има 81 побједу, четири мање од Кембриџа.

Овогодишња трка се вратила на Темзу први пут од 2019. због пандемије вируса корона. Издање за 2020. је отказано, док је прошлогодишње одржано без гледалаца на ријеци Грејт Уз због ковид рестрикција у Лондону.

"Дуго година смо покушавали, дуго година неуспјеха. Поносан сам на оно што смо урадили овдје", рекао је веслач Оксфорда Тобајас Шродер за BBC.

У женској трци Кембриџ се реванширао побједом за двије дужине временом 18 минута и 22 секунде продуживши низ непобједивости на пет година. У укупном скору послије 76 трка Кембриџ води 46-30.

"Било је лудо, било је брзо, било је емотивно. Потпуно сам преплављена емоцијама", рекла је предсједница Кембриџа Броња Сајкс.

"Ризиковао сам гурајући их испред, на крају се исплатило како је трка одмицала. Свака част Оксфорду, сјајно су се тркали и гурали нас до краја. Поносан сам шта смо урадили", рекао је кормилар женског тима Кембриџа Џаспер Периш, преноси Б92. 

Колико га је одушевила победа показало је његово славље послије трке када је у налету емоција опсовао пред камерама због чега се ББЦ јавно извинио јавности.

Међутим, Периш је већ био на удару јер се тим Оксфорда бунио због његовог "агресивног кормиларења" током трке.

Судија Џон Герет је признао да је било агресивно, али је истакао да то није било довољно да се тим Кембриџа дисквалификује.

"Гурао сам нас до крајњих граница могућности. Претпостављам да, у тренутку, помислиш да мораш да урадиш све што можеш да би побиједио", рекао је Периш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана