Одузети лавић лијепо напредује у прихватилишту на Палићу

Rts
Foto: Printscreen

Након што је у стану једног Суботичанина полиција пронашла тромјесечно младунче афричког лава, припадници јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животине средине, одузели су животињу, и смјестили је у Прихватилиште за дивље животиње палићког Зоолошког врта.

Лавић је у карантину и под сталним надзором ветеринара.

Полиција је поднијела кривичну пријаву против тридесетшестогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је извршио кривична дјела недозвољена трговина и уништење, оштећење, изношење у иностранство и уношење у Србију заштићеног природног добра.

„Када је стигао код нас, био је помало потхрањен, дезоријентисан, и уплашен у новој ситуацији у којој се нашао. Међутим наш ветеринар а поготово тимаритељи зоолошког врта Палић, потрудили су се да се одомаћи код нас што је прије могуће.

Одмах смо му променили и исхрану, увели му специјализовао млеко за мачиће, а од пре недељу дана, ветеринар је додао и три месна оброка дневно. Још дуго у карантину свакако неће остати, пошто тренутно радимо на томе да му прилагодимо нови простор, где би он био близу одраслих јединки да би се полако навикавао на женке", рекла је Соња Мандић, директорка Зоолошког врта Палић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана