Објављена до сада невиђена фотографија краљице Елизабете

GS
Foto: Instagram

Данас би краљица Елизабета II напунила 97 година. Тим поводом, на Инстаграму је објављена до сада невиђена фотографија ње са унуцима и праунуцима.

Како преноси Скај Њуз, фотографију је направила Кејт Мидлтон, принцеза од Велса, а на њој се види насмијана краљица док сједи са својим унуцима и праунуцима. Вјероватно је настала прошлог љета у дворцу Балморал у Шкотској, у ком је краљица касније преминула.

– Данас се сјећамо невјероватног живота и наслијеђа Њеног Височанства краљице Елизабете II, на дан када би напунила 97 година – објављено је на Инстаграм налогу Бакингемске палате.

У наставку су се присјетили како је краљица дошла на престо, преноси Н1.

– Када је Њено Височанство рођено у априлу 1926. године, ни принцеза Елизабета ни њена породица нису очекивали да ће она бити краљица. Због абдикације њеног стрица краља Едварда VIII 1936. године, Елизабетин отац, краљ Џорџ IV, је преузео трон. Након смрти оца, принцеза Елизабета је 1952. постала краљица Елизабета II када је имала само 25 година. Њено Височанство је постала најдуговјечнији монарх у историји Велике Британије и једина која је прославила платинасти јубилеј – наводи се у објави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана