НСА: Начини на које ванземаљци могу да контактирају људе

Срна
Foto: Илустрација

ЊУЈОРК - Стручњаци америчке Националне академије наука (НСА) идентификовали су начине који омогућавају ванземаљцима да евентуално дођу у контакт са људима, а један од њих су ласерски импулси. Дневни лист "Сан" објавио је ову вијест, позивајући се на документ са сајта НСА у којем научници не поричу постојање ванземаљског живота.

"Ако узмемо у обзир да је наша галаксија само једна од милијарду других у свемиру, онда, највјероватније, нисмо сами", наводи НСА. Стручњаци су у материјалу описали начине који омогућавају ванземаљцима да успоставе контакт са становницима Земље. Једна од метода коју су научници истакли јесте ласер, будући да моћни импулси могу да путују на велике удаљености.

Према астробиологу Дејвиду Гринспану, напредне цивилизације могле би да "помјерају звијезде", односно "да направе нешто што би било видљиво издалека широм галаксије". Стручњаци кажу да ванземаљци могу привући пажњу разним великим знацима. Интересовање научника је изазвала звијезда "КИЦ 8462852", која је необјашњиво веома неправилно и необично сјајила посљедњих неколико година.

У закључку аутори напомињу да ванземаљци могу да шаљу сигнале путем радио-таласа. "Наравно, то би значило да ванземаљци не само да мисле као ми, већ да имају исту технологију", наводи се у тексту. У априлу 2021. године професор теоријске физике Мичио Каку упозорио је да би контакт са напредном ванземаљском цивилизацијом могао бити опасан. Каку је навео да је вјероватноћа контакта људи са ванземаљцима у блиској будућности веома велика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана