Нови мораторијум спријечио избацивање више милиона Американаца на улицу

ГС
Foto: Илустрација

Центри за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) издали су нови мораторијум на исељења, који ће трајати до 3. октобра, након што администрација предсједника Џозефа Бајдена није успјела да продужи закон, стављајући тако милионе Американаца у ризик да остану без домова.

Нови мораторијум ће омогућити становницима који су остали без посла због пандемије, да буду ослобођени плаћања станарине док је у току ширење делта варијанте ковид 19, пише Глас Америке.

Према објашњењу Центра за контролу и превенцију болести, мораторијум ће спријечити избацивање људи на улицу у овом тешком тренутку.

Врховни суд САД је раније донио одлуку да се мораторијум не може продужити након 31. јула, а администрација Џозефа Бајдена није приложила никакву жалбу на ту одлуку.

Након што мораторијум није био продужен, предсједник је покушао да пребаци одговорност на савезне и локалне владе и издао наредбу да се помогне угроженим Американцима.

Многи људи су протестовали, укључујући и Кори Буш.

"Били смо овде пет дана и захтјевали да наша влада спаси животе. Наш покрет је помјерио планину", рекла је Кори Буш.

Бајден је рекао да око 47 милијарди долара из савезног буџета треба дати становницима и критиковао је савезне државе због спорог издвајања новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана