Њујорк Тајмс купио веб сајт Вордл

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ЊУЈОРК – Америчка издавачка компанија Њујорк Тајмс (НYТ) објавила је данас да је купила Вордл , веб сајт за игру погађања загонетне ријечи чија популарност од недавно доживљава експлозиван раст, а износ седмоцифрене вредности уговора није обелодањен.

Ова аквизиција ће помоћи Њујорк Тајмсу да прошири свој дигитални садржај како би достигао циљаних 10 милиона претплатника до 2025. године, извештава Ројтерс. Ова онлајн игра, која се игра једном дневно, нуди играчу шест шанси да открије тајну ријеч од пет слова, користећи што је могуће мањи број погађања.

Вордл, који је оригинално лансирао у октобру бивши софтверски инжењер Редита Џош Вордл, и даље ће бити бесплатан и неће бити измене у његовим правилима игре, наводи НYТ. Игре и загонетке су кључни део стратегије Њујорк Тајмса да задржи публику на својим апликацијама и веб сајтовима, будући да све више читалаца користи мобилне телефоне и таблете за дневну дозу информисања и забаве, наводи Ројтерс.

Ова компанија је стекла 135.000 нових чланова у трећем кварталу на свом интеренет сајту Вајеркатер за игрице, кување и преглед производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана