Њујорк: Пацијенте који су побиједили вирус из болница испраћају уз хитове „Битлса” и „У2”

Танјуг
Њујорк: Пацијенте који су побиједили вирус из болница испраћају уз хитове „Битлса” и „У2”

МАЈАМИ - У болници Монтефјоре у Њујорку, али и неким другим, излијечене пацијенте испраћају кући уз музику „Битлса” и „U2”, нумере из филма „Роки” ...

Пацијент Марк Шварц свакдоневно се питао зашто повремено чује „Битлсе”.

- Нисам могао да разумијем, повремено током дана изненда би се сваки пут у друго вријеме, болницом заорила пјесма. Сваки дан сам се питао због чега и зашто - рекао је Шварц.

И када је коначно дошло вријеме да Шварз крене кући зачуо је Битлсе и “Here Comes the Sun”, како се ори болницом, болничким ходницима ....Овај пута било је то због њега - оздраво је.

Химне попут те, или “Every Breath you Take”, “Eye of the Tiger”, нумере из “Рокија” постале су болничке химне широм Њујорка којима болничко особље прославља сваку побjеду у борби против коронавируса.

Многи су како пише Њујорк Тајмс одабрали Битлсе и Ево долази сунце због асоцијације на срећу и налажење радости у тешким временима.
Када се пуштају ове и друге пjесме, то није само у част пацијента који је побjeдио коронавирус вецћ то је и химна за афимрацјиу напора сваког медицинског професионалца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана