Њемица згрожена милијардама које је наслиједила, жели да држави кроз порез да скоро све

ГС
Њемица згрожена милијардама које је наслиједила, жели да држави кроз порез да скоро све

БЕЧ- Њемица Траудл Енгелхорн-Векијато преминула је у септембру у 95. години и оставила насљедство које се мјери у милијардама долара својој унуци Марлен Енгелхорн.

Тридесетогодишња насaедница, која живи у Аустрији, каже да није заинтересована за насљедство које је потекло од породичне хемијске компаније, а које се процjењује на 4,2 милијарде долара.

-Сценарио који прижељкујем је да будем опорезована - рекла је Марлен за „Њујорк тајмс“.

Енгелхорнова је одлучила да поклони 90 одсто свог насљедства, а највише би жељела да новац узме држава како би га што боље редистрибуирала, преноси РТС.

Богата насљедница се у интервјуу за „Вајс њуз“ прошле године такође осврнула на своје богатство, рекавши да „ниједан човјек не би требало да има толико новца и моћи”.

Знајући да ће једнога дана насијледити огромно богатство, Енгелхорнова је провела добар дио посљедње деценије заговарајући повећавање пореза како би њено богатство било умањено и прераспоређено од стране државе.

Марлен је за тим циљем основала “Tax me Now” (Опорезуј ме сада), удружење богатих људи из Њемачке који траже веће опорезивање њихових примања и богатстава.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана