Нијагарини водопади засвијетлили у бојама тробојке

Срна
Нијагарини водопади засвијетлили у бојама тробојке

НИЈАГАРА ФОЛС - Нијагарини водопади засвијетлили су у бојама српске тробојке поводом 168 година од рођења српског научника и генија Николе Тесле.

"Снажно невријеме спријечило је подизање заставе испред зграде Скупштине града Нијагара Фолс па је овај догађај одгођен за сутра, чиме ће почети овогодишњи Међународни фестивал `Дани Николе Тесле`", рекао је Срни директор овог фестивала Борислав Живковић.

Живковић је додао да ће сутра од 19.00 часова у станици "Нијагара паркс" бити одржана прва интернационална научно-духовна конференција посвећена великом српском научнику Николи Тесли.

Он је истакао да ће овај посебан догађај отворити својим раскошним гласом млада звијезда српске опере Марија Јелић тачно испод Теслиног трансформатора.

"Наш програм обогатиће и видео и аудио-шоу у хидроцентрали, а на самом крају посјетићемо тунел испод водопада гдје ћемо имати прилику да уживамо у јединственом погледу и ватромету који ће крунисати цијели догађај", рекао је Живковић.

У оквиру манифестације посвећене Тесли у суботу, 13. јула, у 17.00 часова биће положено цвијеће на споменик српском научнику на тргу који носи његово име. На неколико стотина метара даље од тог мјеста од 18.00 часова па готово до поноћи у Парку краљице Викторије биће одржан други интернационални фестивал.

"Овај по много чему јединствени и слободно можемо рећи највећи фестивал у свијету, посвећен искључиво Николи Тесли, уз културно-умјетнички програм, пружиће могућност младим и талентованим умјетницима из цијеле Сјеверне Америке да покажу таленат у разним областима. Фестивал је прилагођен свим узрастима и бесплатан је за све посјетиоце", нагласио је Живковић.

Живковић је позвао све који су у могућности да својим присуством, на конференцији, и на фестивалу, увеличају овај по много чему јединствени догађај.

"Још једном да покажемо цијелом свијету колико смо поносни на нашег Николу Теслу, на његово поријекло, односно што припадамо народу који је подарио човјечанству таквог генија", нагласио је Живковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана