Нетфликсов популарни крими документарац неодољиво асоцира на случај "Габи Петито"

ГС
Foto: Нетфликс

Нестанак Габи Петито покренуо је лавину реакција на интернету, а једно од најуочљивијих понављања јесте повезивање овог случаја са случајем Криса Ватса, који је убио своју супругу и двије кћерке.

Нетфликс је крајем 2020. године представио документарац о овој трагедији.

Прича о породици Ватс асоцира на причу Габриеле Габи Петито јер је и у овом случају главни осумњичени партнер убијене дјевојке Бриан Лундрие. О случају "Габи Петито" пише се од почетка септембра 2021., од када не престаје привлачити пажњу медија из свих дијелова свијета, баш као што је прије три године био случај и са причом породице Ватс.Тринаестог августа 2018. године, око 2 сата ујутро, Шенан Ватс стигла је у свој дом у колоградо са пословног путовања, преноси портал Кликс.

До куће ју је довезла њена пријатељица. Неколико сати касније, након што је одморила од пута, Никол је одлучила назвати пријатељицу, али се није јавила, нити је одговорила на њене поруке.

Након што је Шенан неколико сати пропустила љекарски преглед, Никол је позвала полицију и пријатељициног супругаКриса. Полиција је претражила дом породице Ватс и након што је утврђено да нема трагова насиља, Шенан и њене двије кћерке Бела (4) и Келесте (3) проглашене су несталимКрис је испрва испричао полицији како не зна гдје су његова супруга и кћерке те се редовно појављивао у медијима тражећи помоћ јавности у потрази за његовом породицом.

Пред камерама се појављивао забринут и очајан. Но убрзо је његову улогу скрханог оца у потпуности уништило ново откриће полиције. Наиме, његова листа позива открила је да је имао аферу са колегицом с посла. Недуго затим је пао на полиграфу - након чега се клупко почело одмотавати.

Обећао је полицији да ће им испричати истину уколико га пусте да најприје разговара са својим оцем. Истражитељи су пристали, а Крис је оцу признао како је убио своју супругу те је открио да се тијела налазе поред компаније у којој је запослен. Шенон је закопао у плитак гроб, а дјевојчице је ставио у бачве с уљем. Ј

авност је жестоко шокирало сазнање о трагедији која је задесила наизглед врло сретну и складну породицу. Већ 21. аугуста 2018. године Крис је осуђен на казну доживотног затвора.Нетфликсов документарац представљен је у септембру 2020. године, а доноси детаљан увид у трагичну причу породице.

У нешто више од сат времена филма приказани су кућни снимци, посебни интервјуи с пријатељима убијене Шенон, а прича о убиствима и Крисовим признањима разрађена је до најситнијих детаља.

Кориштени су и посебни архивски снимци који приказују Шенон како говори о Крису и начину на који јој је однос с њим поправио живот.Ова прича привукла је огромну пажњу публике из свих дијелова свијета, а на Нетфликовој платформи је од премијере прегледана неколико милиона пута. Гледатељи су је окарактерисали као "шокантну, депресивну и тешку причу која ломи срца".

Осим тога, још једном је доказала колико умјетна може бити слика коју представљамо свијету кроз друштвене мреже, односно колико фотографије и снимци које сервирамо преко интернета могу бити далеко од онога што се дешава иза затворених врата.

Једанаест дана након што је полицији пријављен њен нестанак Габриеле Габy Петито пронађена је мртва. Истрагом је утврђено да је дјевојка убијена током путовања с вјереником Брианом Лаундриеом, који је нестао средином септембра.

Ако је судити по објавама на Инстаграму, Габи и Бриан забављали су се од јула 2019. године, а на прву годишњицу везе су се вјерили. Затим су уселили у кућу Брианових родитеља, гдје су остали до јуна 2021. године, када су одлучили кренути на путовање кроз Сједињене Америчке Државе (САД).

Њих двоје су своја путовања снимали и објављивали на Инстаграму и Јутјубу. Најприје су посјетили Колорадо и Утах. Већ почетком аугуста полиција је запримила позив у којем је анонимна особа тврдила како је свједочила сукобу између Габи и Бриана те како ју је он том приликом ударио.

У изјави је наведено како је Габи покушала побјећи, а Бриан је трчао за њом и ударао је кад год би је успио престићи.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана