Нетфликс планира увести рекламе како би смањио претплату

ГС
Нетфликс планира увести рекламе како би смањио претплату

Нетфликс је јуче саопштио да јуче одабрао Мајкрософт за технолошког и продајног партнера за своју планирану понуду претплате подржане огласима, будући да настоји зауставити успоравање раста претплатника увођењем јефтинијег плана.

Дионице Нетфликса порасле су за два одсто, na 178,06 долара након овог саопштења.

Нетфликс je u априлу рекао да ће представити нову верзију своје услуге по нижој цијени у покушају да привуче више претплатника. Најава је услиједила након што је пионирска претплатничка услуга објавила свој први губитак претплатника у више од једне деценије и предвиђала још дубље губитке.

Главни оперативни директор Грег Питерс рекао је на блогу да је Нетфликс одабрао Мајкростфт због његове способности за иновације, као и због јаке заштите приватности.

"Имамо много тога да радимо. Али наш дугорочни циљ је јасан. Већи избор за потрошаче, болје од линеарног ТВ бренда искуство за оглашиваче“, рекао је Питерс.

Очекује да ће Мајкрософт покренути Нетфликсову продају огласа.

Софтверски гигант је прошле године донио 10 милијарди долара прихода од реклама, продајући огласе на различитим сервисима као што су претраживач Bing и друштвена мрежа LinkedIn која је фокусирана на пословање. Прошлог мјесеца, Мајкрософт je završio akviziciju AT&T Inc платформе за online oглашавање, Xandr Inc., која омогућава оглашавање да купују огласни простор на хиљадама web stranica i циљане публике.

Предсједник Мајкрософта Бред Смит је у управном одбору Нетфликса od 2015., преноси портал Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана