Нервирају вас људи који ћаскају на каси а вама се жури - ево рjешења

ГС
Foto: Илустрација

Док журимо са једног посла на други, из обавезе у обавезу, најмање што нам треба је дуго чекање у реду на каси у маркету, због тога што нека од муштерија „ћаска без престанка" са касирком или касиром.

Један ланац маркета у Холандији одлучио је да смањи нервозу у својим редовима.

Године 2019. године, „Џамбо"супермаркети су отворили своју прву „чет касу", у месту Влијмену у Брабанту.

Идеја је била да се купцима понуди спорија трака у којој се подстиче ћаскање за оне људе којима се не жури.

Конкретно, постојала је нада да би то могло помоћи у борби против усамљености, јер, искрено, неки људи радо ћаскају са свима које сретну јер имају вишак слободног времена и усамљени су.

„Џамбо" је добио позитивне повратне информације о својој „чет каси" па су се у септембру 2021. обавезали да ће их отворити још неколико широм земље, са циљем да их укупно буде око 200, циљајући на подручја у којима већину становника чине самци и старији људи.

„Многи људи, посебно старији, понекад се осjећају усамљено. Као породични бизнис и ланац супермаркета, ми смо у самом срцу друштва. Наше продавнице су важно мjесто сусрета многих људи и желимо да одиграмо улогу у упознавању и смањењу усамљености. Поносни смо што многи одлучују да купују баш на нашим чет касама", рекла је Колет Клустерман ван Ерд, комерцијална директорка компаније „Џамбо".

Наравно, ако имате негдје да будете и само желите да брзо покупите мало млијека, а особа испред у реду доконо приговара раднику на каси, онда ћете вјероватно жељети на неку од брзих каса и онда што прије наставити даље својим послом, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана