Нема више пића уз популарну „улицу возова“ у Ханоју, туристи разочарани

ГС
Foto: Агенције

Жељезничка улица Ханоји треjн атракција је коју туристи радо посјећују.

Популарна „улица возова“ у којој је пруга само неколико центиметара од кућа у којима људи живе, биће затворена.

Железничка пруга у Ханоју је и даље у функцији, али је било безбједоносних проблема са радозналим туристима који воле да сједе, леже и позирају на шинама.

Регионална влада Ханоја донијела је одлуку да се забрани рад свим кафићима и продавницама уз шине. Власници су обавјештени пар дана раније уз назнаку да ће се све затворити 18. септембра 2022. године.

Затварање је изазвало подијељене реакције људи који живе у жељезничкој улици Ханоја, јер се приход углавном остварује од туристичких посјета.

„Било би боље да локално становништво и власти могу да сарађу у преговорима о развоју наше жељезничке улице“, рекао је за Си-Ен-Ен један од власник кафића. 

Власници кафића и радњи уз пругу истакли су да је приход од туризма помогао да се поправе њихови домови, подигне квалитет живота и издржава породица.

У међувремену, Вијетнамска жељезничка корпорација, која управља железничком линијом, је предложила да би рад кафића, снимање фотографија или видео снимака дуж „улице возова“ требало да се убраја у прекршаје који се кажњавају, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана