Након седам седмица Шпанцима дозвољена рекреација напољу

Танјуг
Након седам седмица Шпанцима дозвољена рекреација напољу

МАДРИД - Након што је шпанска влада отпочела са постепеним попуштањем мјера, уведених због епидемије вируса корона, људи широм земље изашли су јутрос напоље ради рекреације и шетњи, први пут послије седам седмица.

Одраслим особама у Шпанији од данас је дозвољено да се баве спортским активностима изван куће.

У Барселони су се јутрос на стазама поред плаже могли видјети људи како трче и возе бицикле, док су сурфери и веслачи уживали на таласима. На широким булеварима Мадрида виђени су бициклисти и скејтбордери, пренео је Ројтерс.

Влада Шпаније одлучила је отпочне са ублажавањем рестриктивних мјера карантина уведених у марту након што је број обољелих почео да опада, а ситуација у болницама да се побољшава.

Шпански премијер је у уторак најавио план у четири етапе који би требало да доведе до стања "нове нормалности" у земљи до краја јуна.

Прошле седмице дјеци млађој од 14 година дозвољено је да проведу сат времена напољу под надзором старијих. Како не би дошло до гужви на отвореним просторима, влада је увела систем изласка напоље по временским сатницама за различите старосне групе.

Услужне дјелатности, које ће функционисати по принципу заказивања термина, као што су фризерски салони, почеће са радом од понедељка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана