Највећи митови о исламу

Агенције
Највећи митови о исламу

Постоје митови у које једноставно вјерујемо без икакве провере.

То важи и за ислам, а ово су најчешће заблуде које људи имају о њему:

1. Муслиманке се морају покривати

То није истина. Није обавезно да жене покрију своје тијело, али та се идеја проширила културолошки због исламске промоције скромности и понизности.

Од три милиона муслиманки у Француској, само 367 њих је носило бурке прије него што су забрањене. А двије земље које још захтјевају ношење вела – Иран и Саудијска Арабија – не настањује ни један одсто муслимана из цјелог свијета. Да будемо још прецизнији, више земаља је забранило покривање од оних које су га увеле.

2. Муслимани су Арапи

Тек 20 одсто муслимана су Арапи. 62 одсто свих муслимана уопште не живи на Блиском истоку. Налик томе је и чињеница да 22 одсто свјетске хришћанске популације живи у Африци, а становници Африке нису ни близу томе да постану главни представници хришћанства, објашњава Бизнис Инсајдер.

3. Ислам је "запео" у средњем вијеку

45 одсто америчких муслимана вјерује да је еволуција "најбоље објашњење поријекла живота". Упоредно с тим, у то исто вјерује тек 24 одсто хришћана.

Исто тако, исламско "златно доба" револуционализовало је готово сва подручја људских мисли, па без њега не би постојала математика и наука какву данас познајемо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана