Најпожељнији град за живот на свијету је Мелбоурн, Београд 99.

Aгенције
Најпожељнији град за живот на свијету је Мелбоурн, Београд 99.

Мелбоурн је већ другу годину заредом крунисан титулом најпожељнијег града за живот, показала је анкета Economist Intelligence Unita (EIU).

Истраживање EIU-а рангира градове широм свијета према пожељности за живот на основу стабилности, здравствене заштите, културе, заштите околиша, образовања и инфраструктуре.

У новој анкети на попису се нашло 140 градова, а Мелбоурн је однио увјерљиву побједу са 97,5 посто гласова. Ипак, да у Мелбоурн није све савршено говори податак да је изгубио бодове због климе, културе и ситног криминала.

На другом мјесту најпожељнијих градова је аустријски Беч, а на трећем канадски Ванкувер, којем је ово пад за два мјеста у односу на претходне године, када је суверено владао листом.

На листи су још два града из Канаде па је тако Торонто на четвртом, а Калгари на петом мјесту, које дијели са Аделаидом. Аустралија влада листом, јер је Сиднеј на седмом, а Перт на деветом мјесту. Између њих је Хелсинки, а десети је Оукланд.

Од градова из регије на листи се једино нашао Београд, који је на 99. мјесту најпожељњих, а на самом дну су Порт Моресби, Лагос, Хараре, Карачи, Алжир, Техеран, Триполи...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана