Најлуђи пивопијски закони са свих меридијана

news.com.au
Најлуђи пивопијски закони са свих меридијана

Када можете видjети пијаног Шкота у власништву краве?

Одговор: Никад! То је противзаконито.

То није једино бизарно законско ограничење за испијање пива на свијету. Ево још неколико најчуднијих закона везаних за напитак од хмеља.

Нигерија

У Нигерији је забрањен увоз пива, као и његова производња. Али ако га негдје ипак нађете или купите, можете га слободно пити, само ако сте старији од 18 година.

Небраска

У овој америчкој држави важи неколико необјашњивих закона везаних за пиво, између осталог и тај да је нелегално продавати пиво на приватном посједу, ако притом не правите лонац чорбе.

Нема говора о томе да ли исто важи и у случају да подгријевате ручак од претходног дана.

Аљаска и Охајо

У Аљасци је забрањено давати пиво лосу, вјероватно зато што не подносе алкохол. Међутим, у Охају је сасвим у реду подијелити пиво с рибом, под условом да је не напијете.

Ајова

Ако планирате да са супругом у кревету попијете пиво како бисте се опустили, водите рачуна да не узмете више од три гутљаја, јер вам у супротном пријети новчана казна.

Русија

До прије неколико година, пиво се није сматрало алкохолним пићем у Русији, будући да је проценат алкохола у напитку био мањи од 10 одсто. Важило је за прехрамбени производ и могао је да се продаје у свако доба дана и пије у јавности. Иако су посњедњих година закони строжи, забрана конзумирања и продаје алкохола лицима млађим од 18 година и даље се врло растегљиво тумачи.

Шкотска

У Шкотској се сви закони везани за алкохол схватају врло озбиљно, укључујући и онај да пијана особа не може бити у власништву краве.

Канада

У регији Саскачеван у Канади забрањено је пити воду уз криглу пива, али то не важи за друге дијелове државе.

Тексас

Својевремено је у Тексасу било противзаконито имати енциклопедију "Британика" јер се у њој могао наћи рецепт за производњу пива код куће.

Аустралија

У Западној Аустралији важи крајње бизаран закон: забрањено је шмркати лименку пива између груди. Казна за оне који се оглуше о правило је 1.000 аустралијских долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана