На њеном гробу деценијама писало "непозната особа": Након 45 година откривен идентитет жене, једна ствар и даље мистерија

ГС
Foto: Твитер

Након 45 година је, захваљујући напретку ДНК технологије, откривен идентитет жене која је пронађена мртва 1978. године у америчкој држави Масачусетс.

Патриша Ен Такер, тада 28-годишња, деценијама је била позната само као Гранби дјевојка, по малом граду у којем је пронађено њено тијело.

Стручњаци су успјели да идентификују Такерову користећи ДНК узорке њеног сина, који је имао пет година када је нестала.

Послије њене смрти, њено тијело је сахрањено у гробу изнад којег је деценијама стајао натпис "непозната особа". "Хвала вам што нисте одустали.

Послије 44 године бар имам неке одговоре", рекао је њен син Метју Дејл.

Тијело Ен Такер пронађено је закопано испод лишћа на путу у граду Гранби 15. новембра 1978. Упуцана је у сљепоочницу и њена смрт се водила као убиство.

Обдукцијом је утврђено да је убијена неколико мјесеци прије проналаска тијела и да је у тренутку смрти имала између 19 и 27 година.

Али њен идентитет је остао мистерија. Прије отприлике двије године, власти су добиле њен ДНК профил путем форензичке лабораторије и идентификовале жену у Мериленду која је вјероватно била у сродству са њом.

Њен муж није пријавио њен нестанак

Рођака је полицији рекла да је њена тетка нестала 1970-их и дала је полицији имена двојице њених синова. Један од њих, Метју Дејл, потврдио је полицији да је његова мајка Патриша Такер нестала 1978. године. Поређење његовог ДНК са ДНК пронађеног тијела резултирало је 100% подударањем.

"Иако смо задовољни што коначно знамо ко је заиста била дјевојка Гранби, истрага није завршена. Морамо да пронађемо њеног убицу", рекао је помоćник окружног тужиоца Стевен Гагне.

Истражитељи су открили да је Такерова у то вријеме била удата за Џералда Колмана, али никада није пријавио њен нестанак. Колман је осуђен за силовање и напад 1995. године, а умро је у затвору 1996. године, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана