Модерни пустињак - 27 година у шуми

Гуардиан
Модерни пустињак - 27 година у шуми

Човијек који већ деценијама живи као пустињак, одговоран је за више од 1.000 провала у куће и станове из којих је крао храну и друге потрепштине. Коначно је ухапшен на сјеверу америчке државе Мејн.

Кристофер Најт (47) ухваћен је у крађи хране из кампа за људе са посебним потребама.

Он је у потпуној изолацији живео 27 година и то под шатором смјештеним међу дрвећем опремљеним креветом, рерном на гас и транзистором са ког је волио да слуша рок музику.

Неки становници кажу да су били свјесни његовог постојања годинама, на шта су их навеле честе провале.

Током испитивања након хапшења, Најт је рекао да је посљедњи пут имао вербални контакт са другом особом деведесетих година прошлог вијека.

Неки власници шумских колиба кажу да су напољу остављали храну за њега, јер су се плашили да ће им током хладних мјесеци провалити у кућу. Ипак, други су били потпуно несвјесни његовог постојања.

Пол Андерсон, градски одборник, организовао је јавну расправу о овом човјеку. "Живим у граду 32 године и никада га нисам срео", рекао је Андерсон.

Од како је нестао без трага и очигледног разлога из своје куће када је имао само 19 година, Најт је крао храну из колиба и оближњег кампа за особе са посебним потребама. Ловочувар Тери Хјуџис је још од тада у потрази за њим, а овог пута успио је да га ухвати захваљујући посебном аларму.

Најт је ухваћен у тренутку када је излазио из хладњаче у кухињи са ранцем пуним хране.

"Користио нас је као супермаркет", рекао је Харви Чесли, менаџер кампа.

Упркос хладним зимама какве владају у Мејну (температуре су некада и данима испод -12 степени Целзијуса), Најт није напуштао свој шатор и избјегавао је да пали ватру да га неко не би приметио.

Да би се угрејао, умотавао се у неколико врећа за спавање.

Када је ухваћен, Најт је био уредно обријан и носио наочаре у авијатичарском стилу какве су биле популарне осамдесетих година.

Он је оптужен за крађу и провалу и тренутно се налази у затвору.

Зашто је одлучио да се повуче у шуму, још није познато. Покушаји да се пронађу његови сродници нису уродили плодом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана