Мистериозни звук мучи становнике ирског града већ два мјесеца (VIDEO)

GS
Foto: Twitter

Ово није први пут да се појављују ниоткуда овакви мистериозни звукови широм Уједињеног Краљевства

Становници града Омаг у Сjеверној Ирској већ дуже вријеме муку муче са тајанственим зујањем које се упорно ноћу чује, а нико не зна одакле потиче. 

Проблем је толики да се у истрагу укључила градска скупштина која је најавила ангажовање стручњака како би открили узрок овог зујања које траје скоро два мјесеца, пише британски Телеграф.

Одборник Стивен Донели наводи да су сви досадашњи покушали били неуспјели, те да се претпоставља да је звук повезан са временским приликама.

-Оно што треба да учинимо јесте да утврдимо чињенице, а затим предуземо мјере да то ријешимо, рекао је овај градски одборник.

Истрага до сада није дала резултате, а због великог подручја на којем је звук пријављен, тешко је одредити тачан извор. Тренутно се разматра коришћење специјализоване опреме или ангажовање компаније специјализоване за помоћ у откривању извора буке.

Слична бука и у другим дијеловима УК

Ово није први пут да се појављују ниоткуда овакви мистериозни звукови широм Уједињеног Краљевства. У децембру су становници Холмфилда у Западном Јоркширу описали сличну буку као "бескрајни циклус мучења". Зујање су упоређивали са звуком машине за веш или дизел мотора у леру. Још прије 10 година мистериозна бука држала је буднима становнике Хемпшира. Тада је установљено да је бука долазила од рибљег "љубавног заноса" у оближњем заливу.

И становници мјеста у близини Саутемптона су били присиљени да се иселе из ог подручја због "пулсирајућих" звукова ноћу. Национални океанографски центар у Саутемптону није успио да расвијетли ту мистерију.

Међутим, Шкотска асоцијација за науку о мору тврди да би рибе могле бити одговорне за бизарни звук зујања. 

-То је једна од могућности. У сјеверном Атлантику и прилазима Ламаншу сигурно постоје "звучне рибе". Мужјаци рибе везњака испуштају препознатљиво зујање како би женкама дали до знања да траже партнера, навео је тада др Бен Вилсон.

POGLEDAJTE VIDEO

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана