Мистериозна фигура плаши Швајцарце читаву деценију

Klix.ba
Мистериозна фигура плаши Швајцарце читаву деценију

Мистериозна фигура, која већ читаву деценију хода швајцарском шумом у униформи, дебелом плашту и са гас маском на лицу, фотографисана је по први пут.

Особа позната по надимку Le Loyon швајцарски је одговор на чудовиште из Лох Неса. До сада се није показао агресивним или опасним, али га власти траже како би разговарали са њим и замолили га да изгледа мало мање пријетеће.

Приче о Le Loyonу долазе из шума у Маулесу, на западу Швајцарске, а чини се да он свакодневно хода истом рутом.

Прошлог мјесеца је лист Ле Матин објавио фотографију која се сматра првом фотографијом Le Loyonа икада снимљеном.

"Наишао сам на њега у близини жбуња и пришао сам му на неких 10-ак метара. Имао је војни огртач, чизме и војну гас маску, неку стару верзију, мислим. Био је виши од 1,90 метара и гледао је у мене, а затим се окренуо и отишао у тишини", рекао је неименовани фотограф аматер.

Једна локална становница наишла је на Le Loyonа у јуну прошле године, када се појавио носећи гомилу цвијећа. Мариан Дешло, такође локална становница, наишла је на Le Loyonа током прољећа.

"Била је кишовита недјеља. Носио је капу, тамни огртач и гас маску. Шта му је могло пролазити кроз главу? Не знам, али ми је било неугодно. Надам се да нећу више наићи на њега", рекла је она.

Други свједоци наводе да је Le Loyon својом појавом престравио њихову дjецу, а многе жене се плаше да саме иду кроз шуму.

"Породице више не иду у шуму. Нико овде више не сматра ту причу забавном", каже један фармер и додаје како се Le Loyon редовно појављује већ дуже од 10 година.

Постоји велики број теорија о Le Loyonу, али ниједна није сигурна. Упркос страху који су многи осjетили при сусрету с њим, сви наводе како Le Loyon никада није показао никакве знаке агресивности.

"Ситуација је тако деликатна да ми у основи и немамо ништа против њега. Ипак, будући да изазива страх, покушаћемо да га пронађемо и обесхрабримо од таквог понашања", рекао је Гај Савари, општински званичник задужен за шуме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана