Мислите да имате строгог шефа? Прочитајте поруку менаџера једног ресторана особљу

ГС
Мислите да имате строгог шефа? Прочитајте поруку менаџера једног ресторана особљу

Менаџер ресторана отпуштен је након што је упутио крајње непримерену поруку особљу, која је подигла буру на друштвеним мрежама.

Један неименовани надзорник запослених је отпуштен из филијале „Олив гардена" у Канзасу након што је написао оштру поруку запосленима о узимању слободних дана или одмора.

Обраћајући се поруци „свим члановима тима", почео је: „Од сада, ако не можете да дођете на посао, можете дати отказ и потражити други посао. Више не узимамо у разматрање НИКАКАВ изговор за одсуство с посла. Ако сте болесни, морате доћи да нам то и докажете. Ако вам је пас угинуо, морате га донети и доказати нам то. Ако је у питању нека 'хитна породична ситуација', то нам ништа не значи - штета, али идите да радите негдје друго."

У поруци запосленима, менаџер је наставио са упозорењима да ће „од сада па надаље" свако ко узме слободан дан више од једном у наредних 30 дана „остати без посла пре него што истакне сопствену посвећеност свом послу".

„Знате ли за мојих 11,5 година стажа - колико сам дана одсуствовао? Нула! Ишао сам болестан на посао. Једном сам доживео несрећу буквално на путу до посла, активирали су се ваздушни јастуци и ауто ми је био потпуно уништен, али знате шта, стигао сам на посао, НА ВРЕМЕ".

Наставио је обраћање:„Ако не желите да радите овде, немојте. То је тако једноставно. Нема изговора. Ако сте овде и желите да радите, онда радите. Ви сте у ресторанском послу".

„Управа олакшава посао колико год може" 

„Надам се да ћете изабрати да наставите да радите овде и мислим да вам ми (управа) то олакшавамо колико год можемо. Хвала вам на издвојеном времену и хвала онима који долазе сваки дан на вријеме и вриједно раде. Волио бих да вас таквих има више", завршетак је обраћања.

Делови ове поруке су изазвали праву пометњу на друштвним мрежама. Један од коментара гласи: „Годинама сам генерални директор,, и даље не разумем како менаџери не могу да схвате, да када неко од заполсених мора да одсуствује - радите све да попуните тим. Када је неко у вашем тиму болестан, онда узмите кецељу или шта год - и кренете на посао. Менаџери који сматрају да су превише добри да би обављали посао својих запослених - нису менаџери."

У међувремену, представник „Олив гардена" је потврдио да је дотични менаџер отпуштен.

„Трудимо се да обезбједимо пријатно радно окружење са поштовањем за чланове нашег тима. Ова порука није у складу са вредностима наше компаније. Потврђујемо да смо престали сарадњу са овим менаџером", навели су из „Олив гардена".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана