Милиони људи сваког дана овако прелазе реку Ганг

Агенције
Милиони људи сваког дана овако прелазе реку Ганг

Огромни и наизглед несигуран систем плутајућих мостова олакшава живот милионима људи који живе на обалама ријеке Ганг у Индији.

Систем од 18 мостова, који се протежу на дужини од око 800 метара, у потпуности су направљени руком и то од стране људи који живе поред ове ријеке. Свакодневно више од милион људи пређе ове мостове за око 10 минута ходања.

Већина људи живи на једној страни ријеке, а ради на другој, те су им ови мостови неопходни за живот. Зато су свакодневно толико препуни људи да се некада ни не примјећује по чему ходају.

Оно што држи ове дрвене мостове су огромни празни метални бурићи, а на обије стране моста постављени су заштитни конопци. Иако могу да издрже тежину од око 10 тона, препоручује се, због безбједности, да та тежина не прелази пет тона. 

Ови мостови су изискивали велики број људске снаге, а на сваком од 1537 понтона радило је 20 људи. Они углавном служе пјешацима и у шпицу се може ићи само у једном смијеру, јер је један од мостова 2012. године пукао и велики број људи је пао у ријеку. Тада је најмање 18-оро људи погинуло, а много више људи је повређено током стампеда када су се људи враћали са хинду религиозне церемоније у Парни. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана