Милионер у посљедњем моменту одустaо од кобне вожње Титaном: Ево ко је добио његове карте

Г.С.
Џеј Блум
Foto: Printscreen/Facebook | Џеј Блум

Милионер Џеј Блум објавио је данас поруке које је мјесецима размјењивао са извршним директором компаније "Оушн гејт" Стоктоном Рашом који је један од настрадалих на "Титану".

Блум тврди да му је понуђена "ласт минуте" цијена од 150.000 долара по особи што је 100.000 долара испод уобичајене цијене од 250.000 долара.

Раш је у фебруару питао Блума и његовог сина Шона да ли су заинтересовани да подморницом обиђу олупину "Титаника" у мају. Мајска роњења су међутим одложена због временских прилика, а зарон је одложен до 18. јуна - датума несрећног путовања.

- Рекао сам му да због заказивања не можемо да идемо до следеће године. Наша мјеста су припала Шахзади Давуду и његовом сину Сулејману Давуду - наводи Блум и додаје да је тужан што су пакистански милијардер и његов син који је имао само 19 година погинули надомак олупине "Титаника" на дну Aтлантског океана.

Међу настрадалима, подсјетимо, налазе се још чувени подводни истраживач и ветеран француске морнарице Пол-Aнри Наржеоле и британски милијардер Хамиш Хардинг.

Раш је у више наврата покушавао да убиједи Блума у ​​безбједност "Титана" и експедиције до олупине "Титаника". Блум му је једном нагласио да је његов син забринут за безбједност након разговора са пријатељем.

- Биће ми драго да имам видео позив са њим. Занима ме шта неупућени кажу за опасност и да ли је стварна или измишљена - одговорио је Раш.

Једном приликом су разговарали о томе како ће се труп носити са притиском или ако дође до контакта са китом или лигњом.

- Много је безбједније од летења хеликоптером или чак роњења иако постоји ризик. За 35 година није било ниједне повреде у подморницама које не припадају војсци - одговорио је Раш.

Милионер је нагласио да је Раша посљедњи пут видио 1. марта.

- Провео ме је кроз изложбу о "Титанику" у Луксору. Затим смо на ручку у ресторану у Луксору разговарали о вожњи до "Титаника" и то највише о безбједности. Раш је био апсолутно увјерен да је то безбједније него пријећи улицу. Дао ми је књигу фотографија (1 од 324 произведене) коју су потписали он и Пол-Aнри Наржеоле - наводи Блум.

Aмеричка обалска стража, подсјетимо, објавила је јуче да је имплозија одмах убила све путнике док су се спуштали у црне дубине мора да истраже 111 година старе остатке "Титаника".

Крхотине из олупине "Титана" пронађене су на дну океана неких 3.800 метара испод површине. Роботизована подморница пронашла је до сада пет великих комада крхотина на око 500 метара од олупине "Титаника".

За сада није јасно шта је изазвало имплозију. Обалска стража није рекла да ли постоји план за извлачење тијела.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана