Меркелова на одмору у Сент Морицу

Танјуг
Меркелова на одмору у Сент Морицу

Њемачка канцеларка Ангела Меркел, која је пред Божић, послије најдужих коалиционих преговора до сада поново изабрана за њемачког канцелара, одмара се у ово празнично вријеме у Сен Морицу, чувеном швајцарском зимовалишту и излетишту, преноси таблиод "Билд".

Ангела Меркел има први канцеларски термин за 15 дана, пише овај таблиод, који објављује и фотографију канцеларке из тог швајцарског отмјеног зимовалишта са скијама под руком, уз коментар да она поново има на себи своју сиву јакну, исту коју је носила и на прошлом зимском одмору.

Као и сваке године, Меркел зимски одмор проводи у Ст.Морицу, а ове године упркос температурама око нула степени Целзијуса, она не носи рукавице, коментарише таблиод.

Прва дама Њемачке је изјавила да ће она божићне празнике искористити за мало више свјежег ваздуха и сусрете с пријатељима и породицом и да ће се у овим празничним данима на њеној трпези наћи печена гуска.

На питање новнарке ко ће припремити гуску, Меркел је одговорила: "Ја, наравно".

Њемачки политичари ће и ове године различито провести своје божићне одморе - између путовања и куће, са породицом, уз јелку и традиционална јела - од димљене рибе преко кромпир-салате са кобасицама до кислеог куписа са сувим месом и неизбјежне гуске, патке или ћурке.

Прва жена у историји Њемачке на челу министарства одбране Урсула фон дер Лајен, мајка седморо дјеце, рекла је да ће код њих за Божић "вибрирати'' цијела кућа".

"Када наших седморо дјеце и њихових 24 рођака дођу за Божић код дједа, заједно једу, причају и играју се, онда вибрира цијела кућа", рекла је министар за "Билд ам Зонтаг".

Новоизабрана министарка рада Мануела Швезих из источно-њемачке покрајине Мекленбург са сином ће украшавати јелку, са мужем заједно кувати, а затим ићи у цркву.

Министарка за заштиту околине Барбара Хендрикс, такође као и Швезих из Социјалдемократске партије (СПД) најавила је да ће Божић провести у иностранству - у Паризу.

Вицекцанцелар и "супер министар" за енергетику Зигмар Габријел, шеф СПД проводи Божићне празнике са породицом, уз јелку, док ће се шеф дипломатије сиједокоси Франк-Фалтер Штајнмајер, који је сакупуо "много поена", када је својој жени поклони свој бубрег, "радовати мирним данима у планинама и на снијегу".

Новоизабрани министар унутрашњих послова Томас де Мазијер, озбиљни Прус који живи у Дрездену, најавио је да ће Божић провести мирно - да се наспава и одмори са својом породицом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана