Мерцедес "части" 100.000 радника са по 6.000 евра

Б92
Foto: Илустрација

Дајмлер и Мерцедес-Бенз прославиће добру пословну годину тако што ће запосленима у Њемачкој, који испуњавају услове за то, исплатити великодушан бонус.

Управни одбор и Раднички савјет њемачког произвођача аутомобила исплатиће бонус за приближно 100.000 квалификованих запослених широм земље, изражавајући захвалност за њихов рад током године коју је ометала пандемија Ковид-19, али и недостатак чипова и застој у производњи.

Дајмлер иначе још није објавио финансијске резултате за 2021. годину, али истиче да је она била изузетно успјешна.

"Изванредан развој наше компаније је тимско достигнуће", рекла је Сабине Кохлеисен, чланица Управног одбора Дајмлер АГ и Мерцедес-Бенз АГ, одговорна за људске ресурсе и директорица за радне односе.

"Жељела бих да се од свег срца захвалим свим колегама који су својом великом посвећеношћу допринијели овом остварењу. Пошто година на измаку није била лака, одушевљен сам што можемо да исплатимо нашим запосленима рекордан бонус за подјелу добити."

Дајмлер често исплаћује бонусе својим запосленима у Њемачкој, али та сума није била тако велика као ове године. Поређења ради, њемачки произвођач аутомобила је обезбиједио запосленима бонус за подјелу добити од 597 евра почетком 2020. и једнократни бонус до 500 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана