Мекдоналдс и Кока-кола "разочарали" Украјинце, настављају пословање у Русији

ГС
Foto: Илустрација

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба рекао је за Си-Ен-Ен да "све западне компаније морају да се повуку из Русије" из хуманитарних разлога.

Кулеба је рекао да је "једноставно против основних принципа морала наставити са радом у Русији и тамо зарађивати".

- Тај новац је натопљен украјинском крвљу - поручио је украјински шеф дипломатије за Си-Ен-Ен.

Након што јој је Кулеба упутио критике због тога што наставља да купује сирову нафту од Русије, енергетска компанија "Шел" је саопштила да ће "профит од ограничене количине руске нафте коју морамо да купимо пребацити у намјенски фонд како би се ублажиле страшне посљедице које рат оставља на народ Украјине."

На питање  да прокоментарише такву одлуку, Кулеба је рекао да све енергетске компаније треба да престану да купују руску нафту.

- Ово не важи само за 'Шел', већ и за друге компаније. Уведене су неке оштре мјере Русији, али сви знамо да највећи приходи долазе од трговине нафтом и гасом. Данас руска нафта и гас миришу на украјинску крв - рекао је Кулеба.

Кулеба је критиковао и 'Кока-колу' и 'Мекдоналдс' као двије мултинационалне компаније које настављају да послују у Русији.

- Били смо узнемирени када смо чули да компаније као што су 'Кока-кола' и 'Мекдоналдс' остају у Русији и настављају да испоручују своје производе - рекао је он, преноси Н1.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана