Масовно насукавање делфина код Кејп Кода, највеће у историји САД

Танјуг
Foto: Илустрација

БОСТОН- Насукавање више од 140 делфина код Кејп Кода прошлог мјесеца потврђено је као највеће масовно насукавање сисара у историји САД, наводе спасиоци животиња.

На основу прегледа података и снимака из ваздуха масовног насукавања у близини Велфлита у Масачусетсу, за који се вјерује да је почело 28. јуна, закључено је да се насукало 146 делфина, саопштио је у четвртак Међународни фонд за добробит животиња.

Велфлит се налази на сјевероисточном краку Кејп Кода. 

Делфини су пронађени насукани у плитким муљевитим равницама Велфлита у области званој "Гат" или Велико острво на ријеци Херинг.

"Вјерујемо да је 102 (делфина) преживело вишедневни догађај, што представља (око) 70 одсто стопе преживљавања", казала је Стејси Хедман, директорка комуникација за глобалну непрофитну организацију за добробит и очување животиња, која спасава, опоравља и пушта животиње.

Над седам делфина је извршена еутаназија, а 37 је умрло природним путем, навела је Хедман.

Делфини, китови или плискавице се сматрају насуканима "када се пронађу угинули, било на плажи било да плутају у води, или живи на плажи, а да не могу да се врате у воду", наводи Национална управа за океане и атмосферу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана