Мајкл Мур поставио на “YouTube” свој нови филм “Планета људи” VIDEO

Срна
Мајкл Мур поставио на “YouTube” свој нови филм “Планета људи” VIDEO

МОСКВА - Амерички режисер-документариста Мајкл Мур поставио је на “Јутјуб” канал свој нови филм “Планета људи” /Planet of the Humans/, који ће током 30 дана моћи да се погледа бесплатно.

Филм “Планета људи”, чији је Мур продуцент, а режисер је његов сарадник Џеф Гибс, посвећен је тренутном стању животне средине, али и критикама еколошког покрета, који је, према мишљењу аутора, кренуо погрешним путем и рано изгубио битку због непромишљених одлука са катастрофалним посљедицама, иако су им намјере биле добре.

То се односи, на примјер, на рекламирање соларних панела и вјетро-паркова као рјешење за све проблеме загађења, што је резултирало да су корпорације на Вол Стриту постале финансијери њихове кампање, преноси “Руска газета”.

Аутори су објаснили да су ријешили да поставе цијели филм бесплатно јер се већина човјечанства налази у самоизолацији због вируса корона и, као резултат тога, људи су се изненада нашли у прилици да размисле о свом доприносу у рушењу крхког екосистема.

Филм ће бити доступан бесплатно мјесец дана, почев од 21. априла.

Мајкл Мур је познат по својим радовима којима разоткрива бројне глобалне трендове, а Гибс је био и копродуцент његовог филма “Фаренхајт 9/11”.

Данас се у свијету обиљежава Дан планете Земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана