Мачка спашена из рушевина након 178 сати добила име Нада

Anadolija
Мачка спашена из рушевина након 178 сати добила име Нада

АДИYАМАН - Спасиоци који су испод рушевина 178 сати након првог разорног земљотреса који је погодио југ Турске спасили мачку, дали су јој име "Умут", што у пријеводу с турског значи "Нада".

Акције потраге и спашавања настављају се и деветог дана након разорних земљотреса који су погодили десет градова на југу Турске. Спасиоци посвећују велику пажњу спашавању и људи и животиња који су остали под рушевинама, а испод рушевина седмоспратнице у Адиyаману су 178 сати послије земљотреса спасили мачку.

Ветеринар који је на мјесту проналаска указао прву помоћ мачки, заједно са члановима спасилачке екипе дао јој је име Нада.

Волонтер који учествује у акцијама потраге и спашавања Илyаз Кизил је за Анадолију рекао да је његова екипа до сада пронашла и спасила пет особа.

"Баш кад смо почели губити наду да има још преживјелих пронашли смо мачку и спасили је. Она нам је вратила наду па смо је и назвали Нада. Ова ће нам мачка бити инспирација за даље, ако Бог да. Ово овдје је велика катастрофа, а сви смо на ногама и трудимо се помоћи", рекао је Кизил.

Два разорна земљотреса јачине 7,7 и 7,6 степени по Рихтеру 6. фебруара погодила су јужне дијелове Турске с епицентром у провинцији Кахраманмарас, а бројне спасилачке екипе и даље предано раде на акцијама потраге и спашавања људи заробљених у рушевинама зграда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана