Луксузни хотели у Кини нуде услуге чувања дјеце родитељима који раде од куће

ГС
Foto: arhiva

Усљед пораста броја заражених у Кини луксузни хотели покренули су програме чувања и надзора дјеце, што олакшава живот запосленим родитељима који су били под додатним стресом због рада од куће.

Иако се људи у многим дијеловима свијета враћају раду из канцеларија, а дјеца су се вратила у школу, карантини се настављају широм Кине док се земља бори да обузда нову епидемију заразе ковидом.

Како ово оставља родитеље с изазовима да остану фокусирани на послу док управљају онлајн школовањем за дјецу, неколико луксузних хотела у кинеским градовима понудило је рјешење: програм учења и одмора за дјецу назван Sdutucation".

Најистакнутији који нуди овакве услуге је Мандарин Ориентал Пудонг у Шангају, који је увео седмични "Студијски пакет" који кошта око 1000 долара.

Чувени луксузни хотел примат ће ученике узраста од седам до 16 година, од понедељка до петка. Цијена укључује три оброка дневно и батлера који ће надгледати онлине школовање.

"Након што је влада Шангаја објавила своју нову политику да ће сви ученици морати да остану код куће ради онлине школовања од 12. марта због недавне епидемије омикрона, били смо свједоци одговора нашег друштва и схватили колико је родитељима који су морали 'жонглирати' између свог посла и дјеце тешко", казала је з Мандарин Ориентал Пудонг у Шангају.

"Током протекле двије године већ смо промовирали идеје 'стаyцатион' и 'wоркинг' пакета када људи више нису могли слободно путовати као прије... овај пут, зашто не нешто за дјецу?", појаснила је.

Особље хотела каже да дјеца могу имати користи од тихог окружења и надзора током часова онлине наставе.
Од покретања промоције 16. марта, продато је више од 10 пакета. Прва група гостију студија пријавила се у понедјељак, 21. марта, каже Jанг.
"Повратне информације и родитеља и дјеце су за сада врло позитивне. Видјели смо бројне објаве породица на друштвеним мрежама! А та дјеца чак себе називају нашим 'малим фановима' након што су остали с нама пет дана", додаје она.

Одрасла особа мора бити присутна да би дијете могло преноћити. У супротном, родитељ може оставити дијете сваки дан послије 7 сати и покупити га прије 20 сати.

Ако родитељи одлуче да се придруже својој дјеци на школовању, могу узети слободан дан и уживати у бањи уз попуст.

У међувремену, врхунски хотел Сунинг Универсал Хотел, у центру Нањинга, наводно нуди и чување и подучавање дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана