Луксузна јахта „Еврима" коначно запловила, руте за оне са дубоким џепом

ГС
Луксузна јахта „Еврима" коначно запловила
Foto: Yachtharbour | Луксузна јахта „Еврима" коначно запловила

Дуго очекивано крстарење „Риц-Карлтон" суперјахтом коначно је почело, три и по године након што је првобитно планирано да се крене на прву пловидбу.

„Еврима" - прва од три посебне јахте из колекције „Риц-Карлтон Јахт колекшн" познатог хотелског ланца, почела је 15. октобра седмоноћно крстарење од Барселоне у Шпанији до Нице у Француској. 

Брод дужине 190 метара, који може да прими 298 путника, састоји се од 149 апартмана са приватном терасом, као и прозорима од пода до плафона, а има и базен, вински подрум, спа центар, ноћни клуб и сопствену марину. 

Почетна цена једнонедељног боравка је 6.400 долара по особи за путовања Медитераном, док путовања до Кариба почињу са цијеном од 5.100 долара по особи, са могућностима смјештаја у распону од стандардних кабина, до двоспратних апартмана у „поткровљу" и пространих апартмана са приватном хидромасажном кадом. 

 

Они који се нађу на овим луксузним крстарењима могу очекивати „услугу по златном стандарду" - јахта има бројно особље, обиље простора и садржаја међу којима су могућности за бављење разним спортовима, врхунски ресторани, забавне и тематске вечери.

Ту је и посебна дјечја установа са богатим програмом за оне узраста од четири до 12 година.

„Еврима", што на грчком значи „откриће", пловиће до низа дестинација широм Медитерана, Кариба, као и Централне Америке и Јужне Америке, а већина крстарења траје од седам до 10 ноћи.

У припреми су још две луксузне јахте истог бренда - „Илма" и „Луминара" које су тренутно у изградњи у бродоградилишту у Сен Назеру у Француској.

„Риц-Карлтон" је први пут најавио планове о подухватима у свијету луксузних јахти још 2017. године.

 

„Риц-Карлтон колекција јахти представља својеврсну револуцију у индустрији луксузних јахти, стварајући јединствену категорију дизајнирану за оне који траже бјекство без премца, добро планиране квалитетне маршруте, и ниво персонализације који раније није виђен", рекао је Даглас Протеро, испред „Риц Карлтон Јахт Колекшн".

Све три суперјахте биће доступне за приватне туре, а иако цијена таквих аранжмана није откривена, са сигурношћу се може претпоставити да ће онима који се одлуче да изнајме пловила бити потребни прилично дубоки џепови.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана