Листа најјефтинијих викенд дестинација у Европи, Бањалука на другом мјесту

ГС
Foto: ТОБЛ

С обзиром на континуирани пораст трошкова живота, викенд-путовање може се чинити као луксуз, али то не мора бити случај.

Још постоји много приступачних дестинација, нарочито ако путујете удвоје. Ако желите побјећи на романтични викенд с ограниченим буџетом, ново истраживање Јерсеy Исланд Холидаyса могло би вам бити од користи.

Анализирајући просјечну цијену таксија, алкохола, смјештаја, вечере и осталог током два дана, истраживање је дошло до пописа најповољнијих европских дестинација за викенд удвоје. Па иако овдје нема "извиканих" дестинација, можда вам и овај попис помогне те пожелите да видите неки од ових градова, преноси Нова.рс.

Занимљиво је да је најповољнијим одредиштем у истраживању проглашен град Ниш у Србији, гдје вам за викенд треба тек 125 евра. Трећи по величини град у Србији такође нуди арсенал тога што можете видјети и радити, овдје ћете пронаћи све, од римских рушевина и средњовјековних тврђава до древних бања.

Сљедећа два најјефтинија града била су у Босни и Херцеговини: Бањалука, гдје ће вас викенд стајати отприлике 135 евра, те Тузла, гдје просјечна потрошња износи 5 евра више.

Балканска одредишта доминирала су пописом, што се да видјети и према остатку пописа десет најповољнијих градова:

Ниш, Србија

Бањалука, Босна и Херцеговина

Тузла, Босна и Херцеговина

Приштина, КиМ

Скопље, Северна Македонија

Подгорица, Црна Гора

Кишињев, Молдавија

Дебрецен, Мађарска

Лублин, Пољска

Београд, Србија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана