Лавови се излежавају на улици у Јужној Африци док су људи затворени у кућама

ГС
Лавови се излежавају на улици у Јужној Африци док су људи затворени у кућама

Прије или касније животиње ће примијетити како је све мање људи на улицама због мјера забране кретања, а лавови у јужноафричком националном парку Кругер искористили су ову предност како би се излежавали на сред улице.

Ренџер парка Рицхард Соwрy био је дежурни у смјени када је затекао групу поносних лавова како спавају на цести која је иначе заузета туристима, пише ББЦ.

Али парк Кругер, као и остали паркови дивљих животиња, затворен је од 25. марта због пандемије коронавируса. Велике мачке, причају ренџери, раније би се могле видјети на улици искључиво ноћи, када нема никога.

Као ренџери једног од највећих афричких паркова, Соwрy и његове колеге наставили су с радом и у вријеме изолације јер морају свакодневно провјеравати дивље животиње и штитити их од дивљег лова. Током јучерашње вожње уочио је лавове на улици те се зауставио да их фотографише. Лавовима то изгледа није сметало јер је већина њих спавала.

"Никад раније ми нису допустили да им се тако приближим. Лавови су навикли на људе у возилима, али све животиње у парку имају инстинктивни страх од људи који ходају пјешице", казао је Соwрy.

Ипак, ренџери не желе да лавови почну размишљати да су цесте сигурно мјесто само због тога што су сада тако мирне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана