Купање у шампањцу, на ручак млазњаком

Тања Милаковић
Купање у шампањцу, на ручак млазњаком

Руски богаташи, који су се у великом броју настанили у Британији и ту уживају у свему што може да им падне на памет, а што њихово богатство може да им приушти, не престају да шокирају рационалне Британце својим луксузним и расипничким начином живота.

Једна од њих је Камалија Захур (36, рођена као Наталија Шмаренкова), бивша пјевачица, глумица, и мис свијета 2008. године. Рођена је у Сибиру, одрасла у Украјини, а сада је супруга британског милијардера пакистанског поријекла Мохамеда Захура.

У једном ТВ програму она даје Британкама свој рецепт за "ревитализацију и освјежавање" читавог тијела - купање у кади напуњеној с 35 боца шампањца, у који треба додати и мало воде. Одлично је за кожу и ослобађа од токсина.

Камалија је неспорна звијезда нове британске документарне серије "Упознајте Русе", која детаљно и реално приказује живот и спектакуларне потрошачке навике руских супербогаташа, за које се Британци жале да су им покуповали све најбоље некретнине (о фудбалским клубовима да се и не говори).

Захурове Британци називају Доналдом и Иваном Трамп наших дана, само са још мало откаченијим идејама.

Моамед је, на примјер, Камалији за Дан заљубљених купио револвер опточен дијамантима, а она је наручила да се затворени базен њихове виле у Кијеву украси муралима који је приказују као богињу одјевену у грчку тогу, а наравно, ту су и приватни млазњаци.

- Када сам пошао да га купим, планирао сам да узмем само један, али што сам више размишљао, схватио сам да би и Камалија ваљало да има свој - прича о набавци овог богаташког превозног средства Мохамед Захур, који посједује куће у Кијеву, Москви, на Мајорци, у Дубаију, у Пакистану и на Кајманским острвима.

Једном приликом је, рецимо, Мохамед у Лондону пожелио да поједе одличан кари који служе у једном ресторану у Бирмингему - па је сео на свој приватни млазњак и за тили час се нашао тамо.

Цијену самог оброка у ресторану, која је била око 500 фунти, то је повећало за још пар десетина хиљада фунти, али Захур сматра да је привилегија богатих да себи испуне такав прохтјев, а пошто такве ствари "не радимо више од неколико пута годишње", сматра да хир није био претјеран.

Камалијини одласци у шопинг су легендарни. Једном приликом је за пар сати купила одјећу вриједну 64.000 фунти - био јој је рођендан, а за близанце, које су недавно добили, купује много једноставније - уђе у продавницу с фирмираном дјечијом гардеробом и каже: "Дајте ми све".

На питање зар их толика расипност понекад и саме не ужасава, Камалија се само збуњено смијеши. Супруг јој, међутим, притиче у помоћ и одговара:

- Како ја гледам на то, моја супруга помаже опстанку британске привреде. Британски народ би требало да јој буде захвалан - казао је Мохамед.

Овај пар је у браку десет година. Некада пакистански студент металургије у Совјетском Савезу, скромног поријекла, постао је милијардер бацивши се послије краха социјализма у бизнис на истоку Украјине. Тамо је стекао пет челичана, дневник на енглеском "Кијев пост", бившег предсједниковог тјелохранитеља и друге аквизиције. Оженио се много млађом Наталијом Шмаренковом, бившом мис свијета, данас познатијом по умјетничком имену Камалија.

Када је 2008. године продао челичане, имовина му је процјењивана на милијарду долара. Њемачком "Шпиглу" је открио да му фудбал није привлачан, али се занио идејом да умјесто фудбалско-менаџерског окупи естрадни "дрим тим", који ће његову супругу претворити у свјетску пјевачку звијезду. "Послати Леди Гагу у пензију", циљ је који је Захур одао њемачком недјељнику.

У ту сврху намјерава да окупи најбоље естрадне продуценте, ПР-ове, плесаче...

Таленат за пјевање

Камалија исказује талент за пјевање још од 11. године, а касније је стекла класично образовање из пјевања и виолине. Упркос томе, одабрала је стил естрадног денс попа, типичан за безбројне музичке ТВ канале и радио-станице. Понекад у своје музичке бројеве убацује елементе оперског пјевања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана