Крипто милијардери за годину дана изгубили 110 милијарди долара

Танјуг
Крипто милијардери за годину дана изгубили 110 милијарди долара

ЊУ ЏЕРСИ - Крипто милијардери су за годину дана изгубили имовину у укупној вриједности од 110 милијарди долара, саопштио је часопис Форбс.

На Форбсовој листи милијардера који су свој иметак стекли у бизнису са криптовалутама је 2022. године било 19 особа, чија је имовина тада процењена на 140 милијарди долара.

Ове године, 10 од 19 особа са прошлогодишње листе нису више милијардери, а богатство преосталих девет износи 30 милијарди долара.

Према Форбсовој листи, најбогатији крипто милијардер је и даље оснивач и шеф највеће крипро берзе Бајненс, Чангпен Жао, чије се богатство процењује на 10,5 милијарди долара. Прошле године је његова имовина процијењена на 65 милијарди долара.

Други на листи, суоснивач крипто мреже Рипл, Џед Мекејлеб, располаже богатсвом од 2,4 милијарде долара, што је благ пад у односу на прошлогодишње 2,5 милијарде. Иза њега је тесно шеф и суоснивач крипто берзе Коинбејс, Брајан Армстронг, са 2,2 милијарде долара, који је прошле године вредео 6,6 милијарде долара.

На листи су и Крис Ларсен, Никил Вишнаватан и Џозеф Лау, близанци Камерон и Тајлер Винклос, а листу овогодишњих крипто милијардера затвара Метју Розак.

Прошла година је била тешка за крипто милијардере због пада берзе ФТX и многих правних спорова, а ситуација у САД може да постане још гора ако државни органи предузму мере против крипто заједнице, закључује Форбс. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана