Креатор спалио колекцију вjенчаница, поруџбине и свадбе отказане

Танјуг
Креатор спалио колекцију вjенчаница, поруџбине и свадбе отказане

ТРСТ - Модни креатор и власник познате модне куце “Diamond Couture”, специјализоване за вjенчанице и одјећу за свечане прилике, Пиетро Демита, спалио је своју скупоцену колекцију вјенчаница за сезону прољеће - љето 2020

Рад неколико стотина запослених, хаљине рађене од скупоцјених материјала, уникатни модели са ручним радовима, све је нестало у пламену и диму.

Све наруџбе су поништене, свадбе отказане.

До сада је у Италији, због забране окупљања отказано више од 400 вјенчања.

На овај екстремни гест очаја модни стилиста се одлучио због тешких губитака које је његов посао претрпио у два и по месеца ванредне ситуације због мјера забране у вријеме пандемије Covid-а19.

Наруџбе су отказане, нема вjенчања, нема забава, колекција је нестала и са њом будућност сарадника, структура, наси снови, поручује он и додаје да у име свих компанија модног сектора, специјализованих за вјенчања, пошаље поруку и протест држави која је одлучила потпуно занемарити моду, овај изузетно важан продуктивни део земље.

- У име свих запослених из моје категорије, али и у име свих предузетника који су дио модног сектора, којих је пуно и који сви ризикују да дословно пропадну надам се да ће овај мој геста доћи до оних који одлучују о нашим животима, јер је незамисливо остати без посла, стајати беспомоћан са стране без икакве конкретне, помоћи”, изјавио је модни креатор Демита.

Прољеће и рано љето су за Италијане традиционално вријеме вјенчања.

Чак и сиромашне породице гледају да тај чин претворе у незаборавни догађај, и није необично да се родитељи подижу кредите, па чак и младенци улазе у брак већ задужени за новац потрошен на свадбу, јер је вазно да вјенчање буде што веће, љепше, скупље ...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана