"Краљица Камила" први пут званично на позивници за мајско крунисање

Tanjug
Foto: itvx

ЛОНДОН - На позивници за крунисање британског краљевског пара, које ће бити одржано 6. маја у Вестиминстерској опатији пред око 2.000 званица, поред краља Чарлса Трећег први пут је званично наведена и његова супруга као "краљица Камила".

   Камила тренутно има титулу "супруге монарха", а извор близак краљевској породици је навео да након крунисања супруга краља Чарлса Трећег добија нову званичну титулу, преноси Би-Би-Си.

    Објављена је и нова званична фотографија краља Чарлса Трећег и његове супруге. 
 
   На позивници на крунисање, коју је илустровао умјетник Ендрју Џејмисон, је приказан фолклорни лик "зеленог човека", а она одражава дугогодишње залагање краља Чарлса Трећег за животну средину.
 
   Бакингемска палата је саопштила да је ова илустрација симбол пролећа и поновног рађања која слави владавину новог краљевског пара.

    У току су припреме за свечану церемонију крунисања, а за сада није јасно да ли ће британски принц Хари и његова супруга Меган, војвоткиња од Сасекса, прихватити позив који им је упућен.  
  
 Предсједник САД Џозеф Бајден неће допутовати у Лондон на свечану церемонију, али ће његова супруга Џил бити присутна на крунисању, саопштила је Бела кућа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана