Кожне панталоне Терезe Меј завадиле политичарке

Агенције
Кожне панталоне Терезe Меј завадиле политичарке

Лондон - Јавне свађе међу политичким противницима нису ријеткост, али повод расправе и клинча у који су ушле британска премијерка Тереза Меј и Ники Морган из Конзервативне партије веома је необичан, а ријеч о кожним панталонама прве жене британске владе.

Све је почело након интервјуа који је Меј дала листу "Сандеј тајмс", а који су пратиле фотографије снимљене у њеном дому. На једној од њих, Тереза Меј сједи у дневној соби поред камина у браон кожним панталонама.

- Ја немам кожне панталоне. Мислим да никада нисам потрошила толико новца на било шта осим на вјенчаницу - изјавила је Морганова.

Спорне панталоне коштају 995 фунти и управо та чињеница покренула је озбиљну дискусију. Након коментара Морганове, у причу се укључила Надин Дориес, још једна политичарка из Конзервативне партије.

- Мислим да су такви коментари сексистички. Никада није коментарисала екстремно скупа одела Дејвида Камерона - рекла је Дориес.

Када су Мејову новинари током посјете Бахреину ипак упитали да прокоментарише да ли је њен модни избор можда ипак превише за гласаче, она је дала крајње нејасан одговор - да је за "земљу важно да буде функционална за сваког" и да је путујући Британијом упознала "различите људе у различитим околностима" који су јој то рекли.

Прича о панталонама добила је наставак када су у СМС клинч ушле Ники Морган и Фиона Хил, шефица кабинета премијерке Меј. Морганова је требало да присуствује састанку о "брегзиту", али је Хилова, како пишу медији, опозвала њену позивницу због њених коментара о кожним панталонама. Из кабинета Терезе Меј брзо је стигао деманти, а наглашено је да се "премијерка састаје са колегама све вријеме". Бивши канцелар Кенет Кларк ову свађу прокоментарисао је ријечима да му је "жао жена у политици".

- Жао ми је жена у политици. Драго ми је да ми мушкарци у политици нисмо у центру пажње због онога што носимо. Ники и Тереза, надам се да ћемо имати озбиљну политичку расправу, а ако желите да се свађате око тога која шта носи, мислим да ће вас сви ваши пријатељи посавјетовати да то остане приватно - рекао је Кларк

Специфичан стил

Тереза Меј има врло специфичан стил који варира од карираних панталона до хаљина Ролана Моурета упареним с ципелама с дезеном леопарда. Многи се питају да ли се она консултује када је мода у питању. Када је су питали да ли је запослила неког да умјесто ње обавља куповину или стилисту, одговор био одлучно "Не". Умјесто тога, открила је да има посебну продавницу у коју иде и да они знају какве ствари воли да носи па је понекад и назову и јаве да имају нешто за њу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана