Компанија одговорна за ауто-путеве у Истанбулу кажњена са 6,8 милиона лира након колапса због снијега

ГС
Foto: Илустрација

ИСТАНБУЛ- Поједини дијелови ауто-пута Сјеверна Мармара били су затворени за саобраћај 18 сати због обилних сњежних падавина 24. јануара ове године, због чега је компанија кажњена са 6,8 милиона турских лира.

Министарство транспорта и инфраструктуре Републике Турске изрекло је казну од 6,8 ​​милиона турских лира (ТЛ) компанији одговорној за ауто-пут Сјеверна Мармара (КМО), јер су поједини дијелови ауто-пута били затворени за саобраћај 18 сати због обилних сњежних падавина 24. јануара ове године. Компанија је такође возачима вратила наплаћену путарину, сазнаје Анадолија

У понедјељак, 24. јануара, на појединим дијеловима ауто-пута Сјеверна Мармара дошло је до саобраћајних несрећа због обилних сњежних падавина које су тог дана захватиле Истанбул. Све то је негативно утицало на цјелокупан ток саобраћаја у Истанбулу.

Министарство транспорта и инфраструктуре Турске предузело је мјере након бројних притужби грађана који су били практично заробљени у снијегу на улицама Истанбула.

С тим у вези, министарство је са 6.795.957 ТЛ (455.493 еура) новчано казнило оперативну компанију одговорну за ауто-пут Сјеверна Мармара, будући да су путне комуникације на ауто-путу Кинали - Јасирен (Дионица-1), Јасирен - Одаyери (Дионица 2), Хабиплер - Хасдал (Дионица-7) биле затворене за саобраћај чак 18 сати.

Из компаније су навели како су у Истанбулу забиљежене најоблиније сњежне падавине посљедњих година, те како су интензивно радили на цијелој мрежи ауто-пута која покрива три наведене дионице како се не би ометао пријевоз, а грађани не би имали притужбе.

"Иако су прије падавина предузте мјере посипања соли и излијевања отопине на највишем нивоу, због снијега који је достигао величину катастрофе суочили смо се са нежељеним посљедицама и наши су грађани били приморани чекати на путу", наведено је у саопштењу.

Наглашено је како је компанија свим возачима рефундирала путарину наплаћену на ауто-путу како би донекле ублажила притужбе грађана који су били заробљени на ауто-путу.

Наплаћена путарина враћена је и возачима који су били заглављени на другим дионицама у Истанбулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана