Код јапанског отока Кумејина пронађене десетине убијених зелених морских корњача

ГС
Foto: Klix

Најмање 30 убијених зелених морских корњача пронађено је код јапанског отока Кумејина, а многе од њих су усмрћене убодом у врат.

Корњаче су пронашли становници отока Кумејина прошле седмице, а најмање један рибар је признао да је повриједио животиње у намјери да их уклони из рибарских мрежа. Полиција је покренула истрагу због окрутности према животињама.

"Отпетљао сам неке корњаче и вратио их у море, али нисам могао ослободити оне тешке тако да сам их убо како бих их се ријешио", рекао је један од рибара блиском извору.

Локални медији пишу да је полиција изашла на терен, а засад није познато које су активности подузете. Зелене морске корњаче су угрожена врста, а често долазе до отока Кумејина због морске траве и алги. Овај мали оток је удаљен око 2.000 километара јужно од јапанског компна.

Морски биолози и други запослени музеја морских корњача такође су изашли на терен након откривања корњача, али су многе од њих до тада угинуле. Неке су имале убоде на врату, док су другима била повријеђена пераја, преноси Klix.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана