Кинез који је због производње респиратора сваки мјесец богатији за милијарду долара

ГС
Кинез који је због производње респиратора сваки мјесец богатији за милијарду долара

Суоснивач компаније Shenzhen Mindrau Ли Џитинг богатији је дневно за 37,7 милиона долара или мјесечно цијелу милијарду те је у посљедњих неколико мјесеци постао најбогатији грађанин Сингапура.

Како преноси СЦМП тајна лежи у чињеници да се компанија бави производњом респиратора. Вриједност компаније Shenzhen Mindrau Bio-Medical Electronics, је само од почетка ове године према подацима Блумберга нарасла са 4,3 милијарде на 13,5 милијарди долара.

Ли Џитинг живи од 2018. године у Сингапуру, али је рођен у кинеској провинцији Анхуи, а големи раст вриједности компаније је почео са самим избијањем епидемије у Вухану, још крајем јануара.

Вриједност компаније је нарасла на невјероватних 46,5 милијарди долара, посебно након што су у марту кренуле хиљаде наруџби њихове опреме из више од стотину земља свијета.

Ли Џитинг каже како како је, за разлику од производње медицинских маски, за производњу респиратора потребна висока технолошка специјализација, те да њихова компанија тренутно прима на стотине инвестицијских понуда.

Миндраy тренутно може произвести 2.200 респиратора седмично, што чини 20 посто тренутне свјетске производње.

(Klix.ba)
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана