Кинескиње журе да се породе пре године овце

Newser
Кинескиње журе да се породе пре године овце

Болнице у барем три провинције у Кини попуниле су капацитете, јер је број породиља које бораве у њима достигао свој врхунац.

Порастао је и број захтjева за извођење царског реза, као и абортуса, а велика потражња за изводима из матичне књиге рођених довела је до тога да неке болнице одбијају да их издају.

Разлог?

Барем дjелимично лежи у томе што сујевjерни будући родитељи у Кини не желе да њихово дијете буде рођено у години овце, која почиње 19. фебруара.

Према кинеском зодијаку, дјеца рођена у (актуелној) години коња су здрава и предодређена за успјех, док дјеца рођена у години овце бивају несрећна у животу и слабог здравља.

Међутим, није све тако црно за бебе године овце. Оне се сматрају оданим и дарежљивим, а једна медицинска сестра је чак изјавила за NXT: "Желим да моје дијете буде рођено у години овце. Тако неће морати да се суочава са тако великом компетитивношћу у савременом друштву, јер неће бити тако много дјеце његове генерације".

С друге стране, постоји још разлога за овај пораст броја порођаја крајем године: Кина је ове године учинила политику једног дјетета нешто блажом, па се 800.000 парова наводно пријавило за друго дијете до краја септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана