Кинески Обама и Ки­м мире љуте противнике

Приредио: Борис Ђурић
Кинески Обама и Ки­м мире љуте противнике

Пекинг - Барак Обама и Ким Јонг Ун коначно су се срели у Пекингу да би на заједничком ручку разговарали о свјетским темама и одиграли партију билијара.

Гледајући фотографије са њиховог сусрета многи би помислили да су се двојица лидера заиста састали, али у ствари је ријеч о њиховим имитаторима, који су прилично убједљиви. Привукли су велику пажњу, с обзиром на то да је у стварности састанак лидера САД и Сјеверне Кореје скоро незамислив, јер су те двије земље љути противници. Обама се у правом животу зове Сијао Јигуо (29) и наплаћује најмање 1.500 долара за десет минута глумљења америчког предсједника. Кинез каже да су његови изрази лица аутентични и никада није ишао на естетску операцију.

Са друге стране, Ким Јонг Ун је у ствари Јиа Јонгтанг, глумац из провинције Хебеи. Он већ три године глуми вођу Сјеверне Кореје и скоро га више нико не зна по правом имену.

Обамин имитатор је мигрант који је временом постао глумац. Он нема Обамин став и не зна добро енглески језик тако да тешко може тачно репродуковати говор предсједника. Зато се највише фокусира на израз лица - моћне бразде лица, сужене очи и мисаоно, заповједничко мрштење.

- То је изглед који увијек могу користити - каже Сијао, који никада није упознао предсједника САД и углавном га прати на кинеској телевизији. Када му је пријатељ 2008. године рекао да личи на Обаму, Сијао уопште није знао о коме је ријеч. Међутим, седам година касније он већи дио свог времена проводи имитирајући предсједника било за потребе реклама, телевизије или отварања тржног центра у Хефеију.

- Да ли ће моја каријера у индустрији забаве имати такав раст - пита се Сијао. Двојица имитатора провели су заједничко вече на картинг стази гдје је организовано фотографисање и партија билијара.

Вечера

Двојица "лидера" отишли су у рибљи ресторан у близини аеродрома Пекинг. Још обучени у костиме, кинески Обама и кинески Ким дизали су чаше и наздрављали Кини, Сјеверној Кореји и Америци.

- Да ли Американци једу рижу - питао се Сијао. Ким није знао да одговори, али је предложио нову здравицу. Након напорног дана двојица "лидера" одшетала су у хотел, гдје су разговарали о политици и тренутној ситуацији у свијету докасно у ноћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана