Кинески милионер ни у 27. покушају није успио да положи пријемни испит

Танјуг
Кинески милионер ни у 27. покушају није успио да положи пријемни испит

ПЕКИНГ- Кинески милионер Лианг Ши потврдио је да је 27. пута неуспјешно полагао и падао на тешким пријемним испитима за упис на универзитет.

Прошлог петка 56-годишњи Лианг Ши открио је да је на посљедњем испиту успио да добије свега 424 од максималних 750 поена, што је за 34 поена мање од минимума неопходног за пријаву на било који универзитет у Кини, преноси BBC.

У Кини је ове године скоро 13 милиона студената полагало пријемне испите, али Лианг је као и претходних година привукао пажњу локалних медија због својих упорних покушаја да се упише на универзитет и настави школовање.

С обзиром na to да је од 1983. године у више наврата полагао испите Лианг је ове године изјавио пред новинарима да је разочаран овогодишњим резултатом и пита се да ли ће икада остварити свој сан.

-Раније сам говорио себи - ти само не вјерујеш довољно у себе, али сада сам баш разочаран -, рекао је овај бизнисмен из провинције Сечуана за кинески медиј Тианму Њуз.

На испиту познатом као Гаокао, познатом као веома тешком, матуранти раде тестове из кинеског језика, математике, енглеског језика и научног или хуманистичког предмета по сопственом избору.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана