Кијану Ривс 70% зараде од Матрикса дао за борбу против леукемије

Танјуг
Foto: Архива

Холивудски глумац Кијану Ривс (57) донирао је 70 одсто своје зараде од првог дијела "Матрикса" за истраживања у борби против леукемије, након што се његова млађа сестра борила са овом болешћу 10 година.

Глумац, који је унапријед платио 10 милиона долара, и зарадио укупно 35 милиона долара од првог дијела 1999. године, био је мотивисан да помогне у борби против леукемије јер је његова сестра Ким (55) имала болест крви, пренео је "Дејли мејл", позивајући се на "ЛадБајбл".

Кијану је био главни сестрин старатељ током њене борбе и помогао јој у опоравку, након што се борила 10 година са канцером, прије него што је ушла у ремисију.

Због његове привржености сестри, продао је своју кућу и преселио се близу ње, због чега су наставци Матрикса каснили, а према извјештајима, потрошио је пет милиона долара за њено лијечење и опоравак.

"Она је увијек била ту за мене, знате, ја ћу увијек бити ту за њу", казао је Ривс.

Глумац је дао дио своје зараде од "Матрикса" 2 и 3 филмском особљу, а у октобру је четворици филмских каскадера на снимању четвртог наставка филма "Џон Вик" дао сатове вредне 9.150 долара.

Кијану је велики борац против канцера, па је и 2020. године донирао новац у добротворне сврхе тако што је свој 15-минутни вирутелни "дејт" преко апликације Зоом ставио на аукцију и средства је дао за помоћ организацији за децу оболелу од канцера, "Кемп рајнбоу голд".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана